Čudesna Meklaflin „razbila“ svetski rekord!

Atletika 23. jul 20228:08 > 10:163 komentara
Sidni Meklaflin
Steph Chambers/Getty Images

Američka atletičarka Sidni Meklaflin nastavlja da dominira disciplinom 400 metara s preponama – na impresivan način je postavila novi svetski rekord u pohodu na zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Judžinu.

Ova 22-godišnjakinja iz Nju Džersija je u noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu u finalu trčala 50,68 sekundi!

SP u Judžinu:

Na taj način je za više od tri četvrtine sekunde popravile svoj prethodni najbolji rezultat, takođe svetski rekord, koji je iznosio 51,41 i bio je zabeležen u junu. Tako je Meklaflin napravila korak dalje, pošto je 2019. godine u Dohi osvojila srebrnu medalju.

„Obećavam da ću biti sve brža i brža“, obećala je Sidni Meklaflin, dvostruka olimpijska pravkinja iz Tokija (400m prepone i štafeta 4×400).

Drugo mesto u Oregonu osvojila je Holanđanka Femke Bol, bronzana iz Tokija, sa vremenom (52,27), a na postolje se popela i Amerikanka Dalila Muhamed, šampionka iz Dohe pre tri godine i olimpijska prvakinja iz Rio de Žaneira.

U pitanju je bez ikakve sumnje najupečatljiviji nastup dosad na SP u Judžinu – po treći put u prethodnih 12 meseci Meklaflin je ostvarila najbolji rezultat svih vremena.

„Nisam još pogledala snimak svog nastupa, analiziraću ga sa trenerom. Koliko god bilo dobro, svesna sam da uvek može da se napreduje“, kazala je Meklaflin posle još jednog ogromnog uspeha.

Kao nagradu za obaranje svetskog rekorda Meklaflin je dobila ček na 100 hiljada dolara.

Osmog dana takmičenja na Šampionatu, prvi put u istoriji SP, održana je trka na 35 kilometara brzog hoda. Do zlata je stigla Peruanka Kimberli Garsija Leon uz vreme dva sata 39 minuta i 16 sekundi. Srebro je osvojila Poljakinja Katarina Zdžijeblo, dok je „bronzana“ bila Kineskinja Ćejang Šidžije.

Komentari

Vaš komentar