EA: Dvanaest srpskih atletičara može na EP u Istanbul

Atletika 21. feb 202317:10
Ivana Vuleta
Photo: Via Gulliver

Na sajtu Evropske atletike osvanuli su ažurirani spiskovi atletičara i atletičarki, koji su se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo u dvorani, a koje je na programu od 2. do 5. marta u Istanbulu.

S obzirom na to da je kvalifikacioni ciklus završen, Srbija ima mogućnost da na Bosforu učestvuje sa 12 takmičara, pet dama i sedmoricom muškaraca.

To su Milana Tirnanić (60 m, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1138 bodova), Anja Lukić (60 m prepone, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1183 bodova), Angelina Topić (skok uvis, kao osmoplasirana sa ispunjenom normom), Ivana Vuleta (skok udalj, kao prvoplasirana sa ispunjenom normom), Milica Gardašević (skok udalj, kao trećeplasirana sa ispunjenom normom), Boško Kijanović (400 m, kao četrnaestoplasirani sa ispunjenom normom), Elzan Bibić (3000 m, kao četvrtoplasirani sa ispunjenom normom), Luka Trgovčević (60 m prepone, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1142 bodova), Lazar Anić (skok udalj, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1174 bodova), Strahinja Jovančević (skok udalj, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1139 bodova), Armin Sinančević (bacanje kugle, kao devetoplasirani sa ispunjenom normom) i Asmir Kolašinac (bacanje kugle, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1221 bodova).

Naravno, ovih dana će Srpski atletski savez saopštiti konačan spisak putnika na Evropsko prvenstvo u Istanbul, pa ćemo da vidimo ko će od ovih dvanaestoro kandidata zaista braniti boje naše zemlje u Turskoj.

Komentari

Vaš komentar