Frejzer-Prajs: Idem u Pariz, dostižno je 10,50

Atletika 29. okt 202112:55 0 komentara
Christian Petersen/Getty Images

Šeli En Frejzer-Prajs, dvostruka olimpijska šampionka i aktuelna šampionka sveta na 100 metara ima sjajnu sezonu iza sebe. Osvojila je srebro na Igrama u Tokiju na 100 metara, a u štafetnoj trci na 4 x 100 metara stigla je do zlata sa reprezentacijom Jamajke.

Iako je napunila 34 godine, sjajna Jamajčanka veruje da je pred njom još nekoliko kvalitetnih godina na atletskoj stazi.

povezane vesti

Prvi cilj mi je da odbranim svetsko zlato naredne godine u Oregonu. Posle toga se okrećem pripremama za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Delovalo mi je da je nemoguće da ću to tada da trčim, ali sada je to sasvim realno. Dobro mi ide, zašto prekidati“, izjavila je Frejzer-Prajs.

Ukoliko ode u glavni grad Francuske biće joj to peto učešće na najvećoj smotri svetskog sporta. Na 100 metara je bila zlatna u Pekingu i Londonu, u Riju je osvojila treće, a u Tokiju drugo mesto.

U ovoj sezoni je postavila i svoj lični rekord sa 10,60 na mitingu u Lozani. Prišla je na 11 stotinki do svetskog rekorda, koji drži Florens Grifit Džojner.

Verujem da ću uspeti da dođem do 10,50. Apsolutno je dostižno, na vrhuncu sam svoje karijere“, izjavila je Šeli En Frejzer-Prajs.