Ivana ne brani svetsko zlato u Glazgovu

Atletika 23. feb 202412:01 3 komentara
Ivana Vuleta
REUTERS/Murad Sezer

Ivana Španović (33) neće braniti svetsko zlato osvojeno u beogradskoj Štark Areni pre dve godine, jer će propustiti šampionat planete u Glazgovu.

Danas je iz kancelarije Atletskog Saveza Srbije stigao i konačan spisak učesnika 19. SP u dvorani, na kojem nema najbolje srpske atletičarke.

Povezane vesti

„Ove godine fokus su Olimpijske igre u Parizu, a iskoristićemo i Evropsko prvenstvo u Rimu kao kontrolno takmičenje uoči najvažnijeg događaja u sezoni. Iz tog razloga i takmičenja u dvorani su praktično pala u drugi plan“, rekao je pre par dana za Sport Klub, Goran Obradović, dugogodišnji prvi trener Ivane Španović.

Put Škotske će četvoro reprezentativaca Srbije: Milica Gardašević (skok udalj), Angelina Topić (skok uvis), Milica Emini (60 m prepone) i Elzan Bibić (1500 metara). Takmičenje će se održati u „Komonvelt Areni“ u Glazgovu.

Na Svetskim prvenstvima u dvorani, Srbija je osvojila četiri medalje – dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu. U Beogradu, pre dve godine, najuspešnija nacija je bila Etiopija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare