Ivana Španović Vuleta predvodi Srbiju na SP u dvorani

Atletika 1. nov 202111:51 0 komentara
FOTO: Srpski atletski savez

Ivana Španović Vuleta predvodiće reprezentaciju Srbiju na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu od 18. do 20. marta 2022. godine.

Ovu vest je potvrdio Edin Zuković, selektor nacionalnog tima.

povezane vesti

Posle razgovora sa direktorom Srpskog atletskog saveza Slobodanom Brankovićem i sa mnom kao selektorom reprezentacije, Ivana je sa članovima njenog tima odlučila da bude takmičarski aktivna tokom čitave sledeće godine. Taj projekat mogao bi da bude produžen i do Letnjih olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. O tom potom, ali ono što je izvesno je da će Ivana Španović Vuleta biti predvodnik našeg tima na Svetskom prvenstvu u dvorani, čiji smo domaćini”, rekao je Zuković.

Osim Španović Vulete, potrebne kriterijume za nastup u Beogradu od 18. do 20. marta naredne godine ispunili su bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, kao i srednjeprugaš Elzan Bibić u disciplini 3.000 metara.

Od njih očekujemo da se dobro pripreme i da se upuste u borbu za visok plasman. Učešće na planetarnoj smotri iz prikrajka vrebaju Ivana Ilić i Milana Tirnanić na 60 metara, Milica Gardašević, Lazar Anić i Strahinja Jovančević u skok udalj, Anja Lukić, Milica Emini i Luka Trgovčević na 60 metara prepoe, Aleksa Kijanović na 60 metara, Boško Kijanović na 400 metara, Jovana Ilić, Jovana Gnjatović i Teodora Boberić u troskoku, te najmlađe Angelina Topić i Zorana Rokavec u skok uvis. Učešću u Beogradu nadaju se i Jasmin Halili i Slavko Stević takođe u skok uvis”, naveo je Zuković.

Takmičenje pred domaćom publikom je čast i predstavlja veliki izazov za najbolje srpske atletičare i atletičarke, ali i za Organizacioni odbor Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu.

Cilj Saveza je da se predstavimo u najboljem svetlu, organizaciono i takmičarski. S obzirom da sam zadužen za sportski sektor, mogu da najavim da ćemo pružiti najbolje uslove sportistima da se pripreme za nastupajuće veliko takmičenje, uz redovno praćenje i kontrolu zdravstvenih i trenažnih aktivnosti. Sve to da bismo imali rekordan broj učesnika i najbolje moguće rezultate”, kazao je Zuković.

Beograd je 2017. godine bio domaćin Evropskog prvenstva u dvorani, koje je bilo i najbolja preporuka da Svetska atletika pre dve godine u Monte Karlu glavnom gradu Srbije dodeli domaćinstvo Svetskog dvoranog prvenstva 2022.

Po oceni ljudi iz Evropske i Svetske atletike, to je bilo najbolje organizovano takmičenje ikada. Najjači utisak ostavila je prepuna Beogradska arena i 12.000 gledalaca koji su burno proslavili zlatnu medalju Ivane Španović, njen lični i jedan od najboljih svetskih rezultata u skoku udalj u dvorani ikada od 7,24 metara. Želimo da Ivana narednog marta ponovi daljine iz 2017. godine”, istakao je Zuković.

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!