Kijanović: Cilj u Minhenu je državni rekord

Atletika 12. avg 202218:22 0 komentara
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Evropsko prvenstvo u atletici održaće se od 15. do 21. avgusta u Minhenu.

Srpski atletičar Boško Kijanović izjavio je da je spreman da se predstojećem Evropskom prvenstvu u Minhenu iskupi za peh sa Svetskog prvenstva u Judžinu i ponovo pokuša da obori državni rekord.

Povezano

„Nakon Svetskog prvenstva u Oregonu i peha koji me je zadesio, vratio sam se u Srbiju sa velikom motivacijom da se iskupim na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Rezultatski cilj ostaje isti, a to je državni rekord“, rekao je Kijanović, preneo je Srpski atletski savez. 

Kijanović na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Judžinu nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 400 metara nakon što mu je na startu trke proklizao startni blok. 

On je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo poslednje mesto s vremenom 46,85 sekundi, što je na kraju bilo dovoljno za ukupno 35. poziciju u kvalifikacijama. 

„S obzirom da je na završnoj listi svega 36 takmičara i da smo svi rezultatski veoma slični, teško će biti uopšte proći prvi krug bez kvalitetnog rezultata, ali moj cilj je glavni ulazak u finale, a tu je već sve moguće“, rekao je Kijanović. 

„Bio bih zadovoljan i polufinalnom sa državnim rekordom, ali ovde više ciljam plasman nego rezultat, iako obično jedno prati drugo“, dodao je on. 

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac je ove godine zabeležio hitac od 21,06 metara što ga odvodi na ovo Evropsko prvenstvo sa 12. pozicije od ukupno 26 kuglaša. 

„Mislim da sam spreman da još jednom dam sve od sebe i nadjem se u finalu Evropskog prvenstva“, rekao je Kolašinac koji se 15 godina bori za „kraljicu sportova“ u Srbiji i nije propustio nijedno Evropsko prvenstvo na otvorenom. 

„Ono što je specifično kod ovog takmičenje, jeste da su u istom danu i kvalifikacije i finale, što malo otežava situaciju, ali me to neće sprečiti da bacim što dalje mogu“, dodao je Kolašinac.