Marija Vuković slavila u Kalamati, forma u usponu

Atletika 21. maj 202219:40 0 komentara
ASCG

Marija Vuković slavila je i na drugom mitingu na početku sezone na otvorenom, sa boljim rezultatom nego na otvaranju. Crnogorska atletičarka pobedila je na mitingu u grčkoj Kalamati u skoku u vis, rezultatom 195 centimetra. To je za dva centimetra više nego što je preskočila pre sedam dana u Kefaloniji.

Visinu od 195 centimetara, samo dva centimetra manje od njenog najboljeg rezultata karijere, savladala je iz prvog pokušaja. Kada  je obezbedila prvo mesto, Marija je pokušala da preskoči i dva metra, ali nije uspela.

Marija za četiri dana učestvuje na takmičenju u Kalitei (25. maj), da bi 1. juna zaokružila uvod u još ozbiljniju priču učešćem na mitingu “Filothei Women Gala” u Atini.

Ian MacNicol/Getty Images

Deset dana kasnije je očekuje nastup za Crnu Goru na Igrama malih zemalja na Malti, da bi 18. juna izašla na najveću moguću scenu.

Marija će učestvovati na mitingu Dijamantske lige u Parizu, na kome je trebalo da se takmiči i prošle godine, nakon sjajnog nastupa na Olimpijskim igrama, ali je morala da otkaže, jer je dobila koronavirus dok se spremala za put u grad koji će biti domaćin narednih Olimpijskih igara.