MI: Zlato i srebro za Sinančevića i Kolašinca!

Atletika 30. jun 202223:29 1 komentar
Armin Sinančević Asmir Kolašinac
OKS

Armin Sinančević i Asmir Kolašinac osvojili su prvo i drugo mesto na upravo završenom takmičenju u bacanju kugle na XIX Mediteranskim igrama u Oranu.

Armin Sinančević i Asmir Kolašinac apsolutno su dominirali tokom prve večeri atletskog programa u Oranu. U nadmetanju za nosioca zvanja pobednika Mediteranskih igara, Sinančević i Kolašinac pobrali su ovacije publike. Armin Sinančević osvojio je zlatnu, a Asmir Kolašinac srebrnu medalju.

Sinančević je u prvom pokušaju pokazao da je najozbiljniji kandidat za zlatnu medalju. Kugla je nakon prvog izbačaja završila na udaljenosti od 20,56 metara i već je to, pokazalo se kasnije, bio dovoljan rezultat za zlatnu medalju. U svom narednom pokušaju, Armin je bacio kuglu do udaljenosti od 21,29 metara, što je i novi rekord Mediteranskih igara. Prethodni rekord držao je Španac Manuel Martinez sa daljinom od 21,03 metara, a ovaj rekord je ostvaren pre više od 20 godina.

– Ove igre su za mene prošle najbolje moguće. Ostvario sam rekord šampionata sa svojih 25 godina i mislim da sam ostvario veoma veliki rezultat i srećan sam zbog toga. Sledeće takmičenje koje me očekuje je Evropsko prvenstvo u Minhenu i nadam se da ću se i tamo boriti za medalju – rekao je Sinančević.

Asmir Kolašinac je iz serije u seriju povećavao dužinu izbačaja, pa je tako u prvoj seriji bacio 19,00 metara. U svakoj narednoj seriji Asmir je bio sve bolji i bolji i konačno je tek u četvrtoj seriji bacio kuglu do dužine koja mu je donela mediteransko srebro. On je srebrnu medalju osvojio sa dužinom od 20,37 metara.
Asmir je nakon takmičenja mirno sumirao svoj nastup.

– Moram da priznam, obzirom da sam prvi put na Mediteranskim igrama, da sam zadovoljan plasmanom. Rezultatski je verovatno moglo i bolje, međutim postojali su neki propusti od strane organizatora koji su se odrazili na moj nastup. Sa druge strane, ovo je takmičenje gde je važno osvojiti medalju, ja sam osvojio srebro i na kraju sam ipak srećan. Nastavljam dalje pripreme za nastavak sezone i idemo dalje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare