Milica letela do drugog rezultata na svetu, Ivana povređena

Atletika 18. feb 202319:19 4 komentara
Milica Gardašević
ASS

Prvi dan šampionata Srbije protekao je u znaku Milice Gardašević, koja se u skoku udalj okitila titulom državne prvakinje uz lični rekord.

Povezane vesti

Sjajna 24-godišnja reprezentativka Srbije je trijumfovala sa skokom od 6.90 metara u šestoj seriji. To je trenutno drugi rezultat na svetu u skoku udalj.

Ivana Vuleta je u drugoj seriji doskočila do 6.81m, a u trećoj je osetila bol u nozi tako da poslednje tri serije nije skakala.

„Ovo je trebalo da bude poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo, na kraju sam morala da ga prekinem pošto sam osetila bol u stopalu. Neplanirano sam učestvovala u Berlinu, poremetila me je koncepcijski i fizički podloga. Radim ono što radim, etapa po etapa i ostaje da napadnem to zlato po četvrti put. Besmisleno je forsirati bilo šta, prosto, ne želim da se pogorša. Ništa što treba da brine, imam dve nedelje da se odmorim i da odem za Istanbul,“ rekla je Vuleta i nastavila:

„Volim da nastupam kod kuće, to su mi oduvek bila omiljena takmičenja i u 33. godini skačem sa našim najmlađim i najperspektivnijim takmičarkama. Svi znaju da od mene mogu da očekuju maksimalnu podršku, Trudim se da im pomognem na svaki mogući način. Drago mi je da i ja učestvujem u njihovom razvijanju, a sa druge strane sam i ja zahvalna na podršci koju imam.“

Neizvesno takmičenje vodilo se i u bacanju kugle. Do četvrte serije vodio je Asmir Kolašinac sa 20.36 m, nakon čega ga je prevazišao Armin Sinančević, koji je u poslednjoj seriji zabeležio sjajnih 21.19 m i postao prvak države.

Armin Sinančević
REUTERS/Kai Pfaffenbach via Guliver

Najbolji rezutat u skoku uvis ostvario je Emir Rovčanin rezultatom 2.11m. Iza njega je bio Nikola Mujanović sa 2.08 m.

Aleksa Kijanović je dominirao na 60 metara i sa rezultatom 6.66 sekundi obezbedio je trofej i normu za Evropsko prvenstvo. U ženskoj konkurenciji slavila je Milana Tirnanić sa 7.34 s.

U trci na 1500 m najbolje vreme ostvarila je Teodora Simović koja je ovu deonicu istrčala za 4 minuta 30 sekundi i 88 stotinki. Boško Kijanović pobedio je u trci na 400 m vremenom 47.16 s.

Sve rezultate pogledajte OVDE.

Drugog dana Prvenstva države na programu su takmičenja u muškom skoku udalj, kao i trke na 60 m prepone, na 200 m, 800 m i 3000 m.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare