Preko 300 učesnika „Challenge race“ na Košutnjaku

Atletika 21. maj 202417:21 0 komentara
Trka
SRFS

Lep sportski događaj priredio je Savez za rekraciju i fitnes Srbije prethodnog vikenda u Košutnjaku.

Preko 300 učesnika u nekoliko starosnih kategorija oprobalo se u trčanju kroz Košutnjak, učesnici kažu staza da je bila zahtevna sa strmim usponima ali i padinama tako da su stvarno najbolji pobedili.

Pre seniora i glavne trke dana na 7km trejla mališani od 3 do 12 godina imali su svoje trke, na 400, 600 i 800m. Na tim stazama prepreke su bile prilagođene njihovim mogućnostima. Pokazali su zavidan nivo kvaliteta i najavili da će u nekom narednom periodu moći da konkurišu za pobedu u najvažnijoj trci „Challenge race“ trejla u Beogradu.

povezano

Liga je strartovala početkom aprila u Vršcu, Košutnjak je druga trka lige u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije i donela je dosta uzbuđenja. Kod muškaraca pobedio je Đuro Borbelj koji je imao vreme nešto malo slabije od 25min, što je bilo prilično iznenađenje pošto je, pored zahtevnosti staze, problem bio i klizav teren zbog kiše koja je padala noć pre trke. Borbelj je stazu od 7km pretrčao za 25min i 23sek, više od minut je ostavio iza sebe drugoplasiranog Miloša Dragovića. Na trećem mestu bio je Miloš Mihajlov.

Pobednica Košutnjala za 2024. bila je Ivana Živković, njeno vreme bilo je 34,40. Mesta na podijumu bilo je još za Jelenu Dubroju i Sofiju Marković. Jelena je za pobednicom kasnila oko tri a Milica malo manje od šest minuta.

Puno pažnje privukli su plogeri koji su imali svoju kvalifikacionu trku za Svetsko prvenstvo u Italiji, septembra ove godine. Skoro tonu đubreta na stazi u Košutnjaku prikupili su tokom takmičenja a pobednički tim u sastavu Emoke Balog, Viktor Trifunović, Slobodan Smiljanić i Natalija Čakarević više od polovine, čak 510kg. Ova četvorka predstavljaće Srbiju na Svetskom prvenstvu na Apeninskom poluostrvu.

Miloš Bunić, predsednik Saveza za rekreaciju i sport Beograda, koji je bio tehnički organizator trke, bio je više nego zadovoljan oniim što je viđeno u Košutnjaku.

„Mi smo po 12. put organizovali trku na ovom mestu i zadovoljni smo kako je sve prošlo. Zadovoljni su bili i trkači iako je staza bila zahtevnija nego prethodnih godina a i uslovi su bili malo teži zbog kiše koja je padala dan ranije. Imali smo ovde i male trkače koji su trčali u tri uzrasne kategorije i imali smo plogere, dosta sportskog sadržaja bilo u Košutnjaku, očekujemo da će tako biti i u nastavku naše lige a sledeća trka „Challenge race“ lige biće krajem juna u Novom Pazaru“- rekao nam je Miloš Bunić.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!