Šakari opet u centru pažnje, ponovo se ne radi o atletici

Atletika 22. jan 202316:11 3 komentara
Šakari Ričardson
REUTERS/Kirby Lee-USA TODAY Sports

Zvezda svetske atletike Šakari Ričardson ponovo se našla u centru pažnje američkih medija iz razloga koji nisu u vezi sa sportom. Sjajna sprinterka, koja je zbog korišćenja marihuane propustila prethodne Olimpijske igre, sada je udaljena sa leta popularnog avio-prevoznika jer se verbalno sukobila sa jednim od članova posade. Čitav incident sportistkinja iz Teksasa zabeležila je kamerom.

U tim snimcima Ričardson je navela da se sukobila sa stjuardom kojeg je identifikovala kao “Džona”. Rekla je pretio njoj i jednom fanu koji je želeo da se sa njom slika.

Povezano:

“Recite mi da li sam u pravu ako budem tužila ‘Amerikan Erlajns’?”, napisala je 22-godišnjakinja u objavi na društvenim mrežama.

Obe strane su pružile brojne informacije i sukobu, a deluje da je konflikt nastao oko toga da li Ričardson treba da podesi telefon na “mod letenja”. U sve je bila upletena i rasna komponenta, ali nije bilo direktnih optužbi za rasizam.

Ričardson je bila jedna od najozbiljnijih kandidatkinja za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, ali joj je nastup tada bio onemogućen jer je samo nekoliko nedelja ranije bila pozitivna na marihuanu na nekom od antidoping testiranja.

Potpuno je bizarno da je još jedna američka sportska zvezda nedavno izbačena sa leta koji je takođe organizovala kompanija “Amerikan erlajns”. Slavni vajd risiver Odel Bekam junior, koji trenutno nema klub, udaljen je sa leta ove firme takođe zbog svađe sa nekim od članova posade.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare