Suspendovana olimpijska vicešampionka u bacanju kugle

Atletika 16. mar 202313:48 2 komentara
Kirby Lee-USA TODAY Sports

Osvajačici srebrne medalje u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Tokiju Amerikanki Rejven Saunders izrečena je 18-mesečna suspenzija zbog kršenja pravila o boravištu, objavila je Američka antidoping agencija (USADA).

„Pošto je tri puta dala lažne informacija o mestu boravka u periodu od 12 meseci, prekršila je pravila protokola za olimpijsko i paraolimpijsko testiranje pokreta i Svetska atletska antidoping pravila.  Njezino 18-mesečno razdoblje suspenzije počelo je 15. avgusta 2022., na datum njene treće neuspele prijave mesta boravka“ objavila je USADA-a.

povezane vesti

Svi rezultati Amerikanke ostvareni od tog datuma takođe su pod suspenzijom. Saunders će propustiti prvenstvo SAD-a u atletici na otvorenom u julu, kao i Svetsko prvenstvo u Budimpešti u avgustu, ali će imati pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine.

Saunders, koja je u Tokiju završila iza Kineskinje Gong Lijiao, odgovorila je na odluku o suspenziji u objavi na Tviteru.

„Kao veteranka definitivno sam trebala da budem bolja i preuzimam punu odgovornost za svoje postupke. Nisam pala na testu ni za jednu supstancu i ponovno su me testirali posle svakog propuštenog testa. Uvek sam bila zagovornica čistog sporta“ poručila je Saunders.

Amerikanka je bila ljubimaca navijača tokom Igara u Tokiju gde je nosila zelenu i ljubičastu kosu i nasmešenu masku Džokera.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare