Slađana Perunović i Miloš Dragović najbrži u Podgorici

Vesti atletika 18. dec 201718:27 > 18:29
Privatna arhiva

U Podgorici je povodom dana oslobođenja glavnog grada Crne Gore, pod pokroviteljstvom Sekreterijata za kulturu i sport glavnog grada, a u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba Podgorički maraton po veoma hladnom vremenu održana jedna od najstarijih sportskih manifestacija u Crnoj Gori.

U pitanju je 59-ta atletska ulična trka pod nazivom Oslobođenje Podgorice, Memorijal “ Veliša Mugoša“ na kojoj je nastupilo preko 500 takmičara u svim održanim trkama od pionira do seniora.

U glavnoj  trci kod seniorki po dvanaesti put uzastopno pobedila je najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović članica Atletskog kluba Nikšić iz Nikšića, dok je u trci kod seniora u finišu trke u poslednjih 50 metara trijumfovao član Atletskog kluba Podgorički maraton Miloš Dragović, ispred Dragoljuba Koprivice koji je 10 puta slavio na ovoj trci.

Trku svetle tradicije i ugleda je na Trgu nezavisnosti i duž staze ulicom Slobode pratilo vise stotina građana Podgorice. Po izjavi organizatora ovo je bila najmasovnija i najbolje organizovana atletska trka u poslednjih nekoliko godina.