Španovićeva pred EP: Iznenađenja su uvek moguća

Vesti atletika 26. feb 201913:30 > 13:34
Michael Steele/Getty Images

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović rekla da se raduje predstojećem Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.

Skok udalj je disciplina u kojoj će Srbija imati najviše predstavnika – troje, ali se među njima izdvaja Ivana, koja će pokušati da odbrani titulu koju je osvojila pre dve godine u Beogradu. Za nju će šampionat u Glazgovu biti najveće takmičenje od prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva na otvorenom u Berlinu, sa kojeg se povukla pred finale zbog povrede.

Povezano

Povratak posle povrede nije lak, ali s obzirom na to trenutno stanje gde treniram bez bolova i po planu, sa nestrpljenjem čekam jos jedno takmičenje i priliku da odbranim titulu prvakinje Evrope. Iznenađenja su uvek moguća, te je moje, kao i do sada da ostanem uvek fokusirana na ono sto ja radim i dam svoj maksimum”, rekla je Španovićeva.

Kvalifikacije u skoku udalj na programu su u subotu od 10 časova, a pored Ivane na zaletištu će se naći juniorska prvakinja Evrope Milica Gardašević. Ivana je ove godine dva puta nadmašila 6,50 metara, tako da nije isključeno da se i ona nađe u borbi za neku od medalja.

Ovo će biti moj drugi nastup na Evropskom prvenstvu, ovoga puta u dvorani. Zadovoljna sam generalno sezonom i takmičenjima koja su iza mene. Dobro sam skakala na Serbian Openu i samim tim napravila sjajnu uvertiru za predstojeće takmičenje. Nadam se da ću u kvalifikacijama nastaviti u dobrom ritmu i izboriti se za ulazak u finale”, rekla je Milica.

Srbija će imati desetoro predstavnika na predstojećem šampionatu, koje je na programu od petka do nedelje.