Ivana Vuleta šampionka Evrope!

Atletika 18. avg 202222:34 > 23:14 15 komentara
Dylan Buell/Getty Images

Ivana Španović je šampionka Evrope u skoku udalj! Najboljoj srpskoj atletičarki za trijumf u Minhenu je bio dovoljan let iz prve serije od 7,06 metara, čime je stigla do svoje ukupno pete titule kontinentalne prvakinje, a druge na otvorenom.

Srebro je završilo oko vrata Nemice Malaike Mihambo, aktuelne svetske i olimpijske prvakinje sa 7,03, dok je bronzu osvojila Britanka Sojers sa 6,80 metara u poslednjoj seriji. Druga srpska predstavnica u finalu Milica Gardašević je sa 6,52 završila na sedmom mestu.

povezane vesti

Ivana je magiju izvela već na startu. U kišnoj noći na Olimpijskom stadionu doletela je na 7,06 metara, što joj je najbolje ostvarenje sezone na otvorenom. Bilo je odmah jasno da je to skok sigurno za medalju, ostalo je samo pitanje da li Mihambo može da je ugrozi.

Nemica je u drugoj seriji skočila 7,03 i prišla na samo tri centimetra. Ivanin drugi skok je bio na 6,98, dok su sve ostale rivalke ostale daleko iza dve najbolje na kontinentu.

Treća i četvrta serija nisu donele nikakve promene, jer je Ivana u oba skoka prestupila dok je Mihambo stigla do 6,86 i 6,95. Nemica je prestupila u petom skoku i ostalo joj je još samo jedna šansa da dođe do zlata, koju nije iskoristila jer je došla do 6,99 i slavlje za Ivanu je moglo da počne.

REUTERS/Michaela Rehle

Sjajna devojka rođena pre 32 – godine u Zrenjaninu je da podsetimo u martu u Beogradu osvojila zlatnu medalju na Svetskom šampionatu u dvorani. Ovo joj je ukupno 13 odličje sa olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava.

Ostaje žal i zbog Milice Gardašević, kojoj očigledno kiša nije prijala. Da je ponoviila ostvaranje iz kvalifikacija od 6,83 stigla bi do bronze. Imala je odličan skok u poslednoj seriji, ali je na žalost bio prestup. Međutim i sam prolaz u finale i plasman među osam je veliki uspeh za mladu Novosađanku.

Komentari (15)

Vidi sve komentare