Borkoviću sedmo mesto na Slovakija ringu

Automoto ostale vesti 10. maj 20210:21 > 0:26 1 komentar
PR TEAM

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon prvog trkačkog vikenda TCR Evropa šampionata osvojio je ukupno 36 bodova i u generalnom plasmanu zauzima sedmu poziciju.

Borković je prvog dana na stazi Slovakija ring zauzeo četvrto mesto u kvalifikacijama, sedmu poziciju u prvoj trci (25 bodova) i deseto mesto u drugoj (11 poena)

Vozač NIS Petrol Rejsing tima u saradnji sa Cometoyou racing u drugoj trci startovao je sa sedme pozicije na osnovu inverznog poretka u kvalifikacijama, a sam tok trke obeležili su brojni dueli u kojima je srpski vozač bio sa Holanđaninom Langeveldom, Homolom i Jelminijem.

Bila je ovo odlična trka puna dobrih duela po kojima možete da vidite koliko je konkurencija jaka. Ostvarilo se ono što sam prognozirao da će se u šampionatu u svakoj trci najmanje deset vozača boriti za postolje. Ovo je prvi trkački vikend i moram da budem zadovoljan, s obzirom na moj novi Audi RS 3 LMS na koji se još navikavam. Idem trku po trku, ali je najvažnije da na svakoj osvojim bodove i uđem u prvih deset. Moja želja je i dalje prvih pet u generalnom poretku i nadam se da će se to ostvaritii već na sledećem vikendu u Francuskoj,“ rekao je Borković.

Drugi trkači vikend održaće se 28. i 29. maja na stazi Pol Rikard u Francuskoj.