Borković ispisao istoriju: Treći put osvojio Srbija reli

Automoto 25. sep 202217:48 1 komentar
PR tim

Najbolji domaći automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković osvojili su 55. Srbija reli i tako ušli u istoriju automobilizma kao jedina srpska posada koja je tri puta pobedila na najprestižnijem regionalnom takmičenju.

Borković je u svojoj Škodi Fabiji R5 Evo napravio najbolje vreme na 10 od 12 brzinaca i time obezbedio ubedljivu pobedu u generalnom plasmanu. Srpski as drži i rekorde svih etapa ovog takmičenja i na 55. Srbija reliju je pogurao svoje granice i oborio lične rekorde na 6 brzinaca.

Uprkos velikoj konkurenciji od 35 posada iz 5 zemalja, Borković je napravio prednost od 1 minut i 37 sekundi u odnosu na drugoplasiranu posadu Stajkov-Kadir.

Vozač Nis Petrol Tima ponovio je trijumf iz 2019. i 2020. godine i treći put podigao pehar koji se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionatmSrbije.

Presrećan sam što sam doneo još jednu pobedu Srbiji! Neverovatan je osećaj voziti pred svojom publikom i puno mi je srce što sam uspeo da ispunim očekivanja i po treći put osvojim Srbija reli. Veliku zahvalnost dugujem mojim sponzorima, Nis Petrol Racing Timu i Eurosol timu i neverovatnim fanovima na podršci. Čestitke i mom suvozaču Igoru Markoviću bez koga ovo ne bi bilo moguće“, izjavio je Borković.

Vozač Nis Petrol Racing Tima je uputio zahvalnost svom dugogodišnjem partneru Auto Moto Savezu Srbije i predsedniku Dejanu Stojiću koji se kao i Nis Petrol Racing tim svake godine trudi da podigne automobilizam na zavidan nivo i opravda očekivanja svetske automobilske federacije FIA.

Bili smo mudri, strpljivi i pametni. Dušan je još jednom pokazao koliko je kvalitetan vozač i zašto je veliki šampion. Odlično smo kontrolisali situaciju na stazi i sem jednog manjeg proklizavanja, sve ostalo bilo je besprekorno. Zahvalio bih se organizatorima na sjajnom obavljenom poslu, sve je funkcionisalo u najboljem redu“, rekao je Marković.

Tokom dva dana takmičenja voženo je 12 brzinaca ukupne dužine 151,04 km, dok je dužina itinerera bila 536,89 km.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare