Masa: Vilijams se vodi novcem

Formula 1 15. dec 201714:26 > 14:28
Mark Thompson/Getty Images

Sada već bivši vozač Formule 1 Felipe Masa rekao je da finansije imaju glavnu ulogu pri izboru drugog vozača za narednu sezonu.

Brazilac je drugu godinu zaredom objavio povlačenje pri kraju ovogodišnjeg šampionata, čime je ostavio jedno slobodno mesto u Vilijamsu, pošto je Lens Strol odavno siguran u timu.

Činilo se da je Robert Kubica glavni favorit za mesto drugog vozača, ali je posle testiranja u Abu Dabiju Sergej Sirotkin dobio prednost.

Upitan da li je iznenađen što je Kubica otpao iz konkurencije, Masa je odgovorio:

Tim se vodi novcem, uključujući Kubicu, tako da me to ne iznenađuje. Ali, ne znam šta će se desiti, ne pratim šta tim radi sada. Razmišljam o drugim stvarima i onome čime se sada bavim, a to više nije Formula 1“.

Masa je poslednjih meseci dovođen u vezu sa Formulom E, ali ističe da su pregovori koje trenutno vodi u ranoj fazi.

Razgovarao sam sa pojedinim timovima, određenim ljudima, ali nismo daleko odmakli. Nemam šta da kažem, ali verujem da će sve biti rešeno uskoro“, naglasio je Masa.

36-godišnji Brazilac je upisao 269 startova tokom karijere, trijumfovao je na 11 trka, a najbolji plasman mu je drugo mesto 2008. godine.

Jedino što mi nedostaje je titula i verujem da sam brazilski vozač koji je stigao najbliži njoj osim onih koji su je osvojili. Ništa me ne brine, ostvaren sam, a to je najvažnije. Zapravo sam postigao mnogo više tokom karijere nego što sam zamišljao, ispunio sam svoje snove“, istakao je Masa.