Navijači peticijom traže Kimijev ostanak u Ferariju

Formula 1 10. sep 201814:03 > 14:05
Dan Istitene/Getty Images

Više od 75.000 navijača Kimija Raikonena potpisalo je peticiju u kojoj se od Ferarija traži da još godinu dana u svojim redovima zadrži finskog vozača, a ne da na njegovo mesto dovede Šarla Leklera.

U peticiji se navodi da ne postoji opravdanje za otkaz šampionu sveta iz 2007. godine i da je italijanskom timu potreban balans uz Sebastijana Fetela.

Kimi je takođe bio bolji od Fetela u nekoliko navrata, što pokazuje da se vratio u formu, a njegova vožnja u Monci samo toj tvrdnji daje kredibilitet“, naglašava se u peticiji.

Male su šanse da će peticija imati velikog uticaja na čelnike Ferarija, za koje se veruje da su već doneli odluku da 20-godišnji Monegašanin zameni Raikonena. Očekuje se da će zvanična potvrda stići veoma brzo, možda već pred naredni vikend, kada se vozi Velika nagrada Singapura.

Raikonen je najstariji vozač u šampionatu, pošto će u oktobru napuniti 39 godina, a i dalje je poslednji Ferarijev šampion. Zbog svoje vožnje, a i ponašanja, pošto ga svi znaju kao ‚Legenog‘ zbog njegovog ignorisanja glamura Formule 1, medija i sponzorskih obaveza, jedan je od najpopularnijih u šampionatu poslednjih godina. Čini se da je ove godine smekšao, a usput je i podigao svoj nivo na stazi, za šta je potvrda stigla u Monci, gde je startovao sa pol pozicije i zauzeo drugo mesto.

Peticiju možete da potpišete na ovom linku.