Vandorne od sledeće godine ide na struju?

Formula 1 12. okt 201815:36 > 15:46
Mark Thompson/Getty Images

Vozač Meklarena Stofel Vandorne se sledeće godine verovatno neće takmičiti u Formuli 1 i sve je izvesnije da prelazi u Formulu E. On će voziti za tim HWA koji ima jake veze sa Mercedesom.

Posle osvajanja GP2 šampionata 2015. godine, Stofel Vandorne je vozio dve sezone u Formuli 1, dok u aktuelnoj nije uspeo da bude bolje plasiran od sedmog mesta. Zato će po isteku ugovora Belgijanac napustiti Meklaren kao i najbrži cirkus na svetu. On prelazi u Formulu E, pošto za njega nije bilo mesta u Zauberu i Toro Rosu gde je pokušavao da nađe angažman. 

Vandorne nije hteo tokom trkačkog vikenda u Japanu da priča o svojoj budućnosti, ali dobro obavešteni izvori kažu da će on ići u Valensiju gde će testirati bolid Formule E. S obzirom na to da će Belgijanac morati u Sjedinjene Države verovatno neće biti sva četiri dana na testu koji traje od 16. do 19. oktobra. 

Inače tim HWA za koji treba Vandorn da vozi će debitovati naredne sezone. Tim ima jake veze sa Mercedesom pa će tako i bivši DTM šampion Geri Pafet biti prvi vozač tima. 

Očekuje se da se dolazak Stofel Vandorne ozvaniči naredne sedmice.