Formula 1 spektakl iz Monte Karla na SK 4K

Formula 1 21. maj 201914:33 > 14:51
sport klub

Ne postoji prestižnija i važnija trka na F1 kalendaru od one u Monte Karlu.

 Takođe, ne postoji ni sporija staza od ove ulične u „kneževini“. Ovde je preticanje gotovo nemoguće, tako da su kvalifikacije dodatno važne.

Situacija na tabeli je trenutno takva da potpuno dominiraju Mercedesi. Pobedom na Katalunji, Luis Hamilton je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu od Valterija Botasa. „Srebrne strele“ bile su najbrže na svim trkama ove sezone.

Ferari i Red Bul i dalje traže dobitnu kombinaciju. Ni promene motora u Katalunji nisu pomogle. Mercedes je daleko u daljini i teško je videti kako će ih neko zaustaviti, bar u skorije vreme.

Clive Mason/Getty Images

Treći u generalnom plasmanu je Maks Ferstapen sa 39 bodova manje od drugoplasiranog Botasa. To je skoro dve cele trke iza. Čak je i sam Luis Hamilton naglasio da smatra „ledenog Finca“ za najveću opasnost u trci za titulu.

Apsolutni gospodar ove staze je Ajrton Sena. Legendarni Brazilac je čak šest puta trijumfovao u „kneževini“. Najbrži krug vozio je Maks Ferstapen u bolidu Red Bula prošle sezone.

Ova ulična staza duga je 3 kilometra i 337 metara. Ima 19 krivina i važi za najsporiju i tehnički najzahtevniju u kalendaru. Osim Formule 1, ovde gostuju i Formula E i Porše Superkup, kao i GP2 serija.

Sigurno, sva dešavanja u Monaku biće u senci smrti jedne od najvećih legendi ovog sporta, Nikija Laude. Naravno, sve ćete moći da pratite i na Sport Klubu 1 u direktnom prenosu.