Volf: Hamilton je možda najbolji vozač ikada viđen

Formula 1 26. jun 201923:00 > 23:02
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Šef ekipe Mercedesa Toto Volf stao je u odbranu svog vozača Luisa Hamiltona, koji se poslednjih dana našao na udaru jer je propustio obaveze prema medijima pred Veliku nagradu Francuske i umesto toga prisustvovao modnoj reviji.

Petostruki šampion Formule 1 sjajno je započeo novu sezonu i na dobrom je putu da u svoju vitrinu pridoda još jedan trofej. Uprkos sjajnim rezultatima Britanac je često bio na meti kritika javnosti zbog svog ponašanja posebno van staze.

Povezano

 Nedavno je pred trku na stazi „Pol Rikar“ propustio obaveze prema medijima da bi prisustvovao memorijalnom događaju u čast preminulog kreatora Karlu Lagerfelda. Volf je reagovao povodom toga i istakao da Hamiltona ne cene dovoljno u Velikoj Britaniji koliko bi trebalo, pošto ga posebno mediji u domovini kritikuju. 

Jednog dana će se penzionisati sa višestrukim trofejima i ljudi će reći: ‚On je bio najbolji vozač na planeti i mi smo bili svedoci toga, i zar nije bio interesanta ličnost sa svim stvarima koje je radio‘. Iz nekog razloga postoji ideja da se on blati, i to će verovatno izazivati razne naslove, prodavati novine i donositi klikove, ali propuštamo priliku da prepoznamo najboljeg vozača koji je ikada vozio“, rekao je Volf.

Hamilton je dominirao Velikom nagradom Francuske u sličnom stilu kao prošle godine u Singapuru gde je pobedio nakon što je predstavio svoju modnu kolekciju u Kini za Tomija Hilfigera. Volf je tada rekao da je „video najboljeg Hamiltona u svih sedam godina od kada sarađujemo“  

Naredna trka Formule 1 je na programu u nedelju kada se održava Velika nagrada Austrije.