Ferstapen: Ako to nije dozvoljeno, koja je poenta F1?

Formula 1 30. jun 201917:21 > 17:24
Peter Fox/Getty Images

Holandski automobilista Maks Ferstapen rekao je da je posle lošeg starta mislio da nema šanse za dobar plasman na Velikoj nagradi Austrije, ali da je posle odlaska u boks, kako kaže, leteo.

Vozač Red Bula je slavio na devetoj trci sezone posle borbe sa Šarlom Leklerom u Ferariju, koji je tokom većeg dela držao čelnu poziciju. Ferstapen je tri kruga pre kraja izgurao mladog Monegašanina sa staze i tako doneo Hondi prvi trijumf posle skoro 13 godina, a ujedno je došao do svoje šeste pobede u karijeri.

Povezano

Posle toliko lošeg starta sam mislio da je trka gotova za mene, ali se nisam predavao i uništio sam pneumatike. Posle boksa sam praktično leteo i imao sam ritam da redom pretičem. Neverovatno sam srećan, zbog Honde, ali i toga što sam ponovo pobedio ovde. Bilo je to sjajno trkanje, ali ako to nije dozvoljeno, ne znam šta je poenta toga da smo u Formuli 1?“, rekao je Ferstapen posle trijumfa.

Lekler je bio očigledno razočaran što nije došao do prve pobede, a na pitanje da prokomentariše incident, rekao je:

Trka je bila veoma dobra. Moji pneumatici su bili više oštećeni nego njegovi. Direkcija trke neka odluči, ali je za mene jasno da sam bio sa spoljne strane, nije mi ostavio prostora, došlo je do kontakta, ja sam otišao široko. Zaista je šteta“.

Pomenuti incident iz treće krivine je pod istragom direkcije trke koja bi trebalo da donese odluku da li će kazniti Holanđanina ili ne u narednih nekoliko sati. Svakako, vozače Formule 1 naredna trka čeka 14. jula za Veliku nagradu Britanije.