Šarl Lekler u Ferariju do 2024. godine

Formula 1 23. dec 201912:42 > 12:47
Getty Images/Clive Mason

Pilot Ferarija, 22-godišnji Šarl Lekler, produžio je ugovor sa ekipom iz Maranela na još pet godina, do 2024. godine.

Po pisanju medija, vozač iz Monaka zarađivaće 9 miliona evra po sezoni, što je tri puta veći ugovor od onog kojeg je Šarl imao ove godine. Ferari nije želeo da prezentuje javnosti finansijske detalje novog dogovora.

U sezoni Svetskog šampionata Formule 1, koja je nedavno okončana u Abu Dabiju, Lekler je zauzeo četvrto mesto sa 24 boda prednosti u odnosu na klupskog kolegu Sebastijana Fetela. Ostvario je dve pobede, jednu više od Nemca.

Jedva čekam nastavak saradnje sa ekipom, posle zanimljive 2019. godine. Biće interesantno da saznamo šta nam nosi budućnost”.

Na drugoj strani, šef ekipe, Matija Binoto, izrazio je zadovoljstvo što će Lekler i naredne sezone voziti u dresu popularnog „crnog konja”.

Sa svakom trkom naša želja za produženjem ugovora sa Leklerom postajala je sve veća. Šarl i Skuderija imaju jasnu, zajedničku budućnost. On je deo naše porodice od 2016. godine i neverovatno smo ponosni na rezultate koje daje naša akademija. Siguran sam da ćemo sa Leklerom u budućnosti ispisati još mnogo sjajnih stranica naše ekipe”, rekao je Binoto.