Ferari počeo sa proizvodnjom ventila za respiratore

Formula 1 18. apr 202010:12 > 10:16
Getty Images/Vittorio Zunino Celotto

Jedna od najpoznatijih svetskih automobilskih kompanija Ferari započela je u svojoj fabrici u Maranelu proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski za borbu protiv koronavirusa, objavila je službena internet stranica Formule 1.

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, pa oni koji to mogu, preusmeravaju svoje napore u borbu protiv „nevidljivog neprijatelja”.

Porodica Anjeli, koja je vlasnik Ferarija, Fijata i fudbalskog kluba Juventus, osigurala je 10 miliona evra za finansiranje, kao i brojnu drugu opremu i vozila za italijanski Crveni krst.

Povezano

Sada je u trkačkom delu Ferarijeve fabrike započela proizvodnja ventila za respiratore i druge medicinske opreme, koja bi trebalo da olakša borbu medicinskih radnika u bolnicama širom severa Italije.

U sledećih nekoliko dana Ferari će proizvesti nekoliko hiljada komada specijalne opreme, koju će civilna zaštita putem raznoraznih firmi dostaviti do najprometnijih bolnica u Italiji„, saopšteno je iz tvornice Ferari, gde je sva ostala proizvodnja zaustavljena.

U međuvremenu, Ferarijeva F1 operacija trenutno je u prekidu, kao i svi F1 timovi.