Da li je Alonso opcija za Reno u 2021. godini?

Formula 1 14. maj 202012:13 > 12:16
Mark Thompson/Getty Images

Odlazak Sebastijana Fetela iz Ferarija je pokrenuo vrtešku u timovima Formule 1 za narednu sezonu. Danijel Rikardo je iz Renoa otišao u Meklaren, a Karlos Sains iz Meklarena u Ferari.

U 2021. godini Reno trenutno zna samo jedno, da će Francuz Esteban Okon sigurno biti u tom timu. Međutim odlaskom Danijela Rikarda ostaje upraženjeno mesto vozača broj dva. Od vozača koji trenutno imaju ugovore baš i nema nekog koga bi francuska ekipa mogla da angažuje.

Povezano

 Zato je verovatnije da će Reno tražiti nekog van grida, a tu oni koji žele opet da vide Fernanda Alonsa u Formuli 1 gaje nade da bi to zaista i moglo da se desi. Španac je napustio Formulu 1 posle 2018. godine, ali nikada zvanično nije zatvorio vrata „najbržem cirkusu“. Bio je minule sezone Meklarenov ambasador i savetnik, pokušavao je da dođe do titule na trci 500 milja Indijanapolisa, a sada postoji upražnjeno mesto u Renou, timu sa kojim je osvojio dve titule šampiona i sa kojim je prekinuo dominaciju Mihaela Šumahera.

Alonso je ranije rekao da manje više zna da šta će raditi u 2021. godini i da ne može da kaže ništa više od toga.

Uvek sam govorio da u 2021. godini sa novim pravilima postoji mogućnost da bih se vratio u Formulu 1, jer će bolidi biti izjednačeniji i gladan sam da opet probam„, rekao je ranije Alonso.

U međuvremenu zbog pandemije koronavirusa, nova pravila su odložena za 2022. godinu pa to možda zakomplikuje ideju iskusnog Španca.