VN Brazila sa gledaocima, Monca 6. septembra bez…

Formula 1 1. jun 202020:03 > 20:55
Getty Images/Robert Cianflone

Organizatori Velike nagrade Brazila, koja je na programu u novembru, objavili su da će gledaoci moći da prisustvuju trci, a iz Italije je stigla vest da će se Velika nagrada ove zemlje u Monci održati u terminu od 4. do 6. septembra.

Šef organizacionog odbora VN Brazila Tamaš Rohonji rekao je da se pripreme za trku, koja će se održati 15. novembra prema prilagođenom, ali još neslužbenom rasporedu, neometano provode, bez obzira na pandemiju koronavirusa, koji je zarazio više od pola miliona Brazilaca.

Uvereni smo da će kultna staza na Interlagosu ponovo pružiti gledaocima fascinantno iskustvo”, rekao je Rohonji. „Očekujemo samo od Međunarodne automobilske federacije da potvrdi datum, kako bismo mogli da pokrenemo kupovinu karata”, dodao je šef organizacionog odbora.

Na drugoj strani, na sajtu VN Italije potvrđen je termin vikenda u Monci, od 4. do 6. septembra, a zanimljiv „tvit” ostavio je i poznati automobilski novinar, Džejms Alen.

„Gradonačelnik Monce potvrdio je održavanje trke 6. septembra, bez prisustva publike. Ono što raduje je vest da će Monca ostati u Šampionatu najmanje do 2025. godine!”

Danas je potvrđeno da će sezona F1 početi sa dve trke u Austriji, 5. i 12. juna. Konačan kalendar objaviće uprava takmičenja ove nedelje.