Hamilton: Pol me je vratio na Silverston 2008.

Formula 1 11. jul 202018:12 > 18:14
Mark Thompson/Pool via REUTERS

Šestostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da je prezadovoljan svojim krugom kojim je u izuzetno teškim uslovima stigao do pol pozicije pre Veliku nagradu Štajerske.

Vozač Mercedesa je u dominantnom stilu bio najbrži u kvalifikacijama koje su zbog loših vremenskih uslova kasnile 45 minuta. Britanac je na kraju za više od sekunde pobedio najbližeg pratioca Maksa Ferstapena u bolidu Red Bula.

Povezano

Po završetku kvalifikacija Hamilton je istakao da je osećao kao da je jedno sa svojim bolidom i da se prisetio iskustva sa Velike nagrade Britanije 2008. godine, kada je trijumfovao sa više od minuta prednosti.

Bio je to fantastičan krug. Mislim da se sve svodilo na staranje o samom vremenu na stazi, pogonskoj jedinici, kako iskoristiti tih nekoliko kvalifikacionih krugova u pravom ritmu, pravljenju razlike i vođenju računa da se ne napravi greška. Taj poslednji krug je bio skoro savršen koji sam mogao da izvedem u takvim uslovima. S obzirom na to da je sve više padala kiša, srećnim me čini to što znam da sam bio sve brži u svakom sledećem krugu. Svakako me vraća kroz vreme u Silverston 2008. godine, kada ste jedno sa bolidom, kada imate dinamiku u svom stilu od krivine do krivine. Delovi sa vodom stižu, barice se menjaju kada ima bolida ispred vas, a to je veliki izazov”, istakao je Hamilton.

Velika nagrada Štajerske na programu je u nedelju od 15.10, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.