RP ne misli da je pogrešio pustivši Peresa u Meksiko

Formula 1 1. avg 202010:04 > 10:10
Laurent Charniaux/Pool via Getty Images

Ekipa Rejsing Pointa ne misli da je napravljena greška time što je vozaču Serhiju Peresu dozvoljeno da između Velikih nagrada Mađarske i Velke Britanije ode za Meksiko. To kaže prvi čovek tima Otmar Safnauer.

Nijedan vozač Formule 1 do sada nije bio pozitivan na virus korona. Čak svi ljudi koji su oko vozača takođe nisu bili pozitivni, a Čeko Peres je po povratku iz Meksika dobio nalaz da ima virus korona. On je dobio dozvolu od tima da ide u domovinu između trka u Mađarskoj i Velikoj Britaniji.

Ne mislim da je on uradio išta loše što je otišao svojoj porodici. Bio je oprezan. To nije ništa drugačije nego kada Ferari ode u Italiju, mi nemamo klauzule u ugovoru po kom mora da nas pita za dozvolu da ide svojoj porodici. Išao je tamo i to uvek radi od kada vozi za nas„, kaže prvi čovek tima Otmar Safnauer.

Povezano

 On dodaje da su diskutovali o tome da Peres leti privatnim avionom, kao i da će tim tražiti da sazna kako se Peres zarazio. Inače Peresov slučaj je postavio dosta pitanja o pravilniku koji je propisan po pitanju putovanja. Prvi koji je taj pravilnik prekšio bio je Šarl Lekler koji je između dve trke u Austriji išao kući u Monako.

Između trka u Austriji i Mađarskoj nismo mogli da izlazimo, i to naši vozači nisu radili. Niko od osoblja to nije radio. Na primer u Mađarskoj nismo smeli da napustimo hotel čak iako smo imali pasoše iz zemalja Šengena. Međutim posle toga smo imali slobodan vikedn i svi su otišli kod svojih porodica. Čeko nije uradio ništa loše, vratio se porodici i bio je oprezan„.

Rezultat svega je da je Serhio Peres propustio Veliku nagradu Velike Britanije, a umesto njega vozi Niko Hulkenberg.