Brijatore: Veber i Fetel ne mogu zajedno

Čuveni italijanski plejboj i nekadašnji vlasnik timova Beneton i Reno, Flavio Brijatore, osvrnuo se na nedeljni „duel“ dvojca Red Bula Sebastijana Fetela i Marka Vebera na trci za Veliku nagradu Malezije. On je jednostavno poručio da Fetel i Veberne mogu da funkcionišu kao tim i da njih dvojica trebaju da se raziđu.

– Mislim da među njima nema više nikakve hemije i sportskog partnerstva. Jasno je ko je prvi a ko drugi vozač tima, a očigledno da to Veberu ne odgovara. Mark želi da se takmiči i pobeđuje, želi da bude šampion. U ovakvoj situaciji to nije moguće. Bolje je da se raziđu. Njih dvojica više ne mogu da rade zajedno, a to bi moglo da bude i te kako kontraproduktivno za Red Bul kao tim. Iz ove situacije najviše koristi mogli bi da imaju rivalski timovi, poput Ferarija i Meklarena – rekao je Brijatore italijanskim medijima.

Fetel je trijumfovao na Velikoj nagradi Malezije i pored činjenice da je Veber tokom trke bio brži od Nemca. Međutim, australijski vozač je dobio jasnu instrukciju iz boksa da „ne forsira bolid“.

(Foto:Beta/AP)

Author: Sportal.rs