"Ima Red Bul opcije, ne očekujem da smo im plan A"

Formula 1 3. okt 202010:06 > 10:13
XPB/Pool via Getty Images

Šef Renoa Siril Abitebul kaže da nije realno da Red Bul nije očekivao potez Honde koja je rešila da se povuče iz Formule 1 posle 2021. godine. Dodaje da je teško očekivati da se saradnja Renoa i austrijskog tima obnovi.

Reno i Red Bul su imali dugačku saradnju koja je bila veoma plodonosna. Red Bul je sa Renoovim agregatima osvajao titule šampiona sveta, ali su se dve strane razišle 2018. godine. Od 2019. do 2021. Red Bul koristi Hondine motore, dok austrijskoj ekipi tek slede pregovori o tome ko će da ih snabdeva posle 2022.

Povezano

 „Mogu da potvrdim da uopšte nismo razgovarali. Svesni smo pravila u ovom sportu i imamo nameru da pratimo pravila i naše obaveze. Mora prvo da nam traže motore, a niko nam još nije tražio i postoje posebne okolnosti koje se tiču i tajminga. Ima vremena dok rok ne istekne, a to je proleće sledeće godine. U Formuli 1 mnogo toga moće da se desi i proleće 2021. je daleko„, rekao je šef Renoa Siril Abitebul koji veruje da će biti čudno da se njegova fabrika i Red Bul ponovo dogovore.

Mislim da bi bilo čudno, ali očigledno treba da vodimo računa o sportu. Daleko smo od pomirenja. Ne mogu da zamislim da Red Bul nema neki plan u pozadini. Sigurno su bili svesni ove situacije, Helmut Marko i Kristijan Horner uvek imaju opcije i ne očekujem da im budemo plan A„.

Abitebul smatra da izlazak Honde nije preveliko iznenađenje.