Ipak bez gledalaca na povratku Formule 1 u Tursku

Formula 1 5. okt 202015:46 > 15:49
REUTERS/Umit Bektas

Organizatori Velike nagrade Turske u Formuli 1 odustali su od planova da trka bude vožena uz prisustvo gledalaca.

U saopštenju kancelarije gradonačelnika Istanbula navodi se da će staza “Istanbul park” tokom trajanja trkačkog vikenda od 13. do 15. novembra biti zatvorena za navijače. Ta odluka je doneta u skladu sa preporukama Komiteta zaduženog za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Poslednjih dana beleži se sve veći broj pozitivnih na koronavirus u Turskoj, ali i u mnogim drugim evropskim zemljama.

Organizatori trke, koja je poslednji put vožena 2011. godine, nadali su se da bi na tribinama moglo da se nađe 100.000 ljudi.

Naša sezona se vodi bezbednošću na prvom mestu i to će nastaviti da bude naš prioritet. Nadali smo se da ćemo u Turskoj poželeti dobrodošlicu navijačima, ali zbog situacije u toj zemlji to nije moguće i mi razumemo i poštujemo tu odluku”, naveo je portparol Formule 1.

Prvih osam trka ovogodišnjeg šampionata održano je bez navijača, ali se to promenilo na poslednje dve. Na Velikoj nagradi Toskane prisustvo je bilo dozvoljeno za oko 2.800 ljudi dnevno, dok je znatno veći broj njih viđen nedavno u Sočiju. Ove nedelje se vozi Velika nagrada Ajfela na stazi “Nirburgring”, gde se očekuje prisustvo oko 20.000 navijača. Planirano je da navijačima bude omogućeno da se nađu na stazama u Portimau i Imoli, ali sve zavisi od situacija u tim zemljama nekoliko dana pre tih trka.

Akciju sa “Nirburgringa” možete da pratite od petka do nedelje na Sport Klubu 1.