Alonso testira Reno na “Katalunji”: Novi početak

Formula 1 13. okt 202015:41 > 15:44
Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso dobio je priliku da testira ovogodišnji bolid Renoa pred povratak u Formulu 1 na stazi “Katalunja” tokom dana za promotivne aktivnosti svog tima.

Španac je dobio dozvolu da odvoza 100 kilometara, a to testiranje je obavio tačno 20 godina posle svog prvog iskustva za volanom Renoa, takođe u Montmelu. Alonso je tada vozio bolid Benetona zajedno sa tadašnjim vozačem tima Đankarlom Fizikelom. Za španskog automobilistu to, ipak, nije bio prvi put da vozi neki bolid u Formuli 1, pošto je godinu dana ranije testirao bolid Minardija.

Povezano

Alonso se poslednji put u bolidu Formule 1 našao u aprilu prošle godine, kada je dva dana testirao za Meklaren. Španac je pre nekoliko nedelja potvrdio da se posle dvogodišnje pauze vraća u Formuli 1 i to kao vozač Renoa, sa kojim je osvojio svoje dve titule.

Biće to fantastičan osećaj posle dve godine pauze. Zaista se radujem. Biće to kao novi početak, zbog iznenađenja oko brzine bolida, sile kočenja, brzine u krivinama. Mnogo toga će me ponovo iznenaditi. I biće posebno vratiti se u Barseloni, sećam se svog prvog testiranja u Benetonu 2000. godine, sada ću biti na istoj stazi 20 godina kasnije za prva testiranja. Biće to i među poslednjim prilikama da vozim bolid sa Renoovim imenom, pošto će se dogodine ono promeniti. Osećam se privilegovano i veoma uzbuđeno”, istakao je Alonso.


Iako je proveo neko vreme u fabrici tima u Enstonu, Alonso ističe da nije radio onoliko koliko je želeo.

Priprema za ovaj test nije laka. Zbog koronavirusa situacija nije normalna, nisam imao mnogo dana u simulatoru, ali sam spreman. To je samo 100 kilometara, pokušaćemo da izvučemo maksimum iz tih krugova i da snimimo šta treba. Znam da ću naučiti i otkriti mnogo toga tokom tih krugova, imaću otvoren pristup”, naglasio je Alonso.

Alonso će naredne godine biti timski kolega Estebanu Okonu, a ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Portugala 25. oktobra.