VN Kanade: Di Resta i Alonso najbrži u petak

Vozači Fors Indije i Ferarija Pol di Resta i Fernando Alonso ostvarili su najbolja vremena na prvim treninzima pred sedmu trku sezone u Formuli 1, Veliku nagradu Kanade.

Prve treninge obeležili su promenjivi uslovi, prepodnevni je vožen po kiši, dok se do popodnevnog staza „Žil Vilnev“ prosušila.

Di Resta je najbolji krug na prvom treningu ostvario u vremenu od 1:21.020 minuta, sa samo 88 hiljaditinki ispred Džensona Batona u Meklarenu. Treće vreme imao je vozač Lotusa Roman Grožan.

Alonso je tada bio četvrti, sa manje od tri desetinke zaostatka u odnosu na vozača Fors Indije, dok je unutar jedne sekunde od Di Resta bio još samo Kimi Raikonen u drugom Lotuus. Iza su sledili Danijel Rikardo u bolidu ekipe Toro Roso, vozač Mercedesa Niko Rozberg i Serhio Peres u Zauberu. Prvu desetoricu kompletirao je dvojac Red Bula Sebastijan Fetel i Mark Veber, koji su bili dve sekunde iza najbržih.

Tokom popodneva, Alonso je ostvario najbolje vreme dana od 1:14.818 minuta, kojim je za samo 12 hiljaditinki iza sebe ostavio Luisa Hamiltona u Mercedesu na drugoj poziciji. Grožan je ponovo bio treći, a sledili su ga Veber, Rozberg, Felipe Masa u drugom Ferariju, Fetel, Adrijan Zutil u bolidu Fors Indije, Baton i Rikardo. Drugi trening je bio veoma izjednačen, što potvrđuje činjenica da je 12 vozača delila samo jedna sekunda.

Poslednji trening na stazi „Žil Vilnev“ vozi se u subotu od 16 časova po srednjeevropskom vremenu, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Velika nagrada Kanade startuje u nedelju u 20 časova.

Author: AK, B92