„Ako plate 200 miliona, zašto bismo odbili nove timove?!“

Formula 1 17. feb 202315:12 5 komentara
Zek Braun
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Prvi čovek Meklarena Zek Braun ne vidi poentu protivljenja proširenju karavana Formule 1 ako zainteresovani timovi plate 200 miliona dolara neophodnih za priključivanje šampionatu.

Svetska automobilska organizacija je početkom februara saopštila da je voljna da razmotri proširenje karavana od 2025. godine. Mesta ima za najviše dve nove ekipe, a do sada je najveće interesovanje pokazao Andreti Kadilak.

FORMULA 1:

Trenutni učesnici u šampionatu konstruktora nisu bili oduševljeni idejom da u budućnosti postoji više konkurenata, ali Braun smatra da veći broj bolida na gridu ne može škoditi Formuli 1. O toj temi će se diskutovati na sastanku koji će biti održan naredne sedmice.

„Dženeral motors, koji podržava tim Andreti, predstavlja velikana u svetu automobilizma i ima istorijat takmičenja u automoto sportu. Nema razloga za odbijanje novih timova, dokle god su to ozbiljni kandidati za takmičenje u Formuli 1 i kao 11. ili 12. ekipa na karavanu mogu da donesu povećanje zarade i podstaknu šampionat da dodatno napreduje“, rekao je 51-godišnjak i dodao:

„Neophodno je da takvo proširenje donese unosnije ugovore sa sponzorima i predstavnicima medija, kao i da novi tim plati kotizaciju neophodnu za pristupanje šampionatu. Sva takmičenja imaju takva pravila“.

Meklaren je prethodnu sezonu završio na petoj poziciji u konkurenciji konstruktora sa 159 bodova, dok je titulu osvojio Red Bul sa 759.

Šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Bahreina 5. marta i moći ćete da ga pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Komentari (5)

Vidi sve komentare