Alonso: Mogu do još jedne titule

Formula 1 22. nov 202213:40 11 komentara
Bryn Lennon/Getty Images

Španski vozač Fernando Alonso, dvostruki šampion sveta, veruje da može da donese uspeh ekipi Aston Martin u naredne dve sezone u šampionatu Formule 1.

Alonso je prethodne dve godine vozio za Alpin, a ovu sezonu je završio na devetom mestu u generalnom plasmanu vozača sa 81 bodom. Sa ekipom Aston Martin potpisao dvogodišnji ugovor.

povezane vesti

„Na poslednjih nekoliko trka u sezoni, kao što su Meksiko, Ostin ili Brazil, bio sam bliže nivou na kome sam bio 2012. ili 2010. godine. Prošle godine nisam imao 100 odsto poverenje u bolid ni u moj povratak“, rekao je španski vozač, koji je u karijeri odvezao 356 trka u F1.

U Abu Dabiju je obavio prve testove za Aston Martin.

„Nastavljam samo zato što verujem da ćemo imati šansu. Nerealno je da naredne godine smanjimo zaostatak, ali moramo da postavimo osnovu za buduće bolide i da radimo bolje od ljudi oko nas. Spreman sam da pružim nešto posebno i isto očekujem od njih“, dodao je Španac, koji je titule u F1 osvajao 2005. i 2006. godine.

Alonso je izrazio nadu da će voziti u F1 još najmanje „dve do tri godine“.

„Osvajanje titule je ono što me svakodnevno motiviše, pa i dalje razmišljam da će treća titula biti moguća jednog dana. Možda ne sledeće godine, ali ko zna. Ići ću godinu po godinu. Ako u nekoliko sezona budem kao prošle godine, čak iako moji nastupi izgledaju dobro, ako ne budem zadovoljan sobom, možda ću prestati. Ali ako vozim kao ove godine, ako se osećam ponosnim, nastaviću kakvi god da su rezultati“, zaključio je Alonso

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare