Alonso: Pravila su jasna, samo treba da ih poštujemo

Automoto 26. okt 202114:37 > 27. okt 2021 11:16 4 komentara
HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images

Fernando Alonso je završio trku za Veliku nagradu Sjedinjenih Država u Ostinu veoma ljut zbog toga što ga je Kimi Raikonen obišao u borbi za bodove i to tako što je izašao sa staze. Alpin je tražio da Finac bude kažnjen što se nije desilo.

Raikonen je Alonsa obišao u prvoj krivini, a stjuarti su rekli da nema razloga da vozač Alfe bude kažnjen zbog toga što nije imao mesta kuda da prođe i bio je prinuđen da ide široko. Slični prekršaji u drugim krivinama jesu bili kažnjavani ali ne i onaj koji je napravio Kimi.

Ne mislim da treba da menjamo pravila. Pravilo je veoma jasno. Samo treba da primenjujemo pravila. Kada u fudbalu uneseš loptu rukom u kazneni prostor toje penal. Nema tumačenja tog pravila. Samo treba da odlučiš i kažeš da je to penal. Jer ako ne odlučiš tako svi će rukama igrati u kaznenom. Ne trebaju nam promene, samo da poštujemo pravila„, rekao je Alonso.

Španac smatra da se incidenti ne gledaju uvek isto i da Formula 1 rasuđuje po tome ko u njima učestvuje.

U Sočiju sam propustio prvu krivinu, u Turskoj je to bila glavna tema. Ovde su tri vozača u prvoj krivini išla široko bez da ih neko tera da idu tako. Videćemo da li će u Meksiku ovo biti glavna tema ili je sve kako treba, jer Fernando nikoga nije isterao sa staze„, dodao je Alonso.

Komentari (4)

Vidi sve komentare