Alonso prvi prešao 100.000 kilometara!

Formula 1 17. sep 202315:48 3 komentara
Fernando Alonso
Guliver Image

Vozač Aston Martina Fernando Alonso ispisao je nove stranice istorije na Velikoj nagradi Singapura, pošto je postao prvi vozač koji je tokom svoje karijere prešao preko 100.000 kilometara na trkama Formule 1.

Španac je do tog rekorda došao posle 16 krugova trke na stazi „Jas Marina“, i to je samo jedan u nizu neverovatnih rezultata dvostrukog šampiona koji proživljava drugu mladost.

Alonso je prethodno na „Zandvortu“ nadmašio dva rekorda koje je držao njegov veliki rival Mihael Šumaher. Zahvaljujući drugom mestu, španski automobilista je postavio rekord u periodu između prvog i poslednjeg (za sada!) podijuma. U tom trenutku je između Velike nagrade Malezije 2003. godine i njegovog prvog pobedničkog postolja prošlo 20 godina, pet meseci i četiri dana.

Istog dana, vozač Aston Martina je postavio najbrži krug, čime je produžio period između svog prvog u karijeri i poslednjeg – za sada – na 20 godina, dva meseca i 12 dana.

Alonso nam kako vreme prolazi pokazuje sve više da su godine samo broj, a ostalo je da još sačekamo tu 33. pobedu – za početak.