Aston Martin najbrži na treningu, kvalifikacije su u 9.30

Formula 1 19. apr 20247:18 0 komentara
Lens Strol Aston Martin
Clive Mason/Getty Images

Lens Strol u svom Aston Martinu bio je najbrži rano jutros po srednjeevropskom vremenu na jedinom treningu pred kvalifikacije za sprint trku u okviru trkačkog vikenda u Kini.

Strol je tokom jednočasovnog „oštrenja“ na brzoj pisti u Šangaju, koje je na kratko bilo prekinuto zbog paljenja suve trave kraj staze, izvezao 5,451 kilometar dug krug za 1:36,302 i tako odneo „nezvaničnu“ pobedu ispred Oskara Pjastrija u Meklarenu (+0,327) i tandema Red Bulovih vozača – Maks Verstapen a(+0,358)/Serhio Perez (+0,388).

Kvalifikacije za sprint u subotu počinju u 9.30 na Sport Klubu 1. Tada ćemo saznati poredak pred prvu od šest sprint trka na 100 kilometara. Predviđeno je da se, pored Šangaja, „sprinta“ i u Majamiju, Spilbergu, Ostinu, Sao Paulu i Lusailu.

Biće zanimljivo videti da li će piloti Hasa, Niko Hulkenberg i Kevin Magnusen, uspeti da ponove visok plasman sa jutrošnjeg treninga, na kojem su zabeležili peto (+0,799) i šesto (+0,816) najbolje vreme.

Ferarijevi vozači Šarl Lekler i Karlos Sains bili su na 13. i 14. mestu, Mercedesovi Džordž Rasel i Luis Hamilton na 17. i 18. poziciji, a Strolov klupski kolega Fernando Alonso zabeležio je drugo najslabije vreme na treningu i bio brži jedino od Pjera Gaslija iz Alpajna.

Alonso je bio 2,634 sekunde sporiji od Strola, što upućuje na to da su se timovi, ipak, bavili različitim ispitivanjima pred subotnji sprint, ali i nedeljnu Veliku nagradu Kine – petu trku šampionata.

U prethodne četiri, svetski šampion Verstapen ostvario je tri pobede (u Bahreinu, Saudijskoj Arabiji i Japanu), uz jedno odustajanje (u Australiji), pa mu pripada i vodeće mesto u generalnom plasmanu ispred klupskog kolege Pereza, koji ima tri druga i jedno peto mesto.

Generalni plasman vozača: Verstapen 77, Perez 64, Lekler 59, Sains 55, Noris 37, Pjastri 32, Rasel 24, Alonso 24, Hamilton 10…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!