Berger: Fetel je slab pod pritiskom

Formula 1 1. apr 202110:31 5 komentara
REUTERS/Hamad I Mohammed

Sebastijan Fetel, četvorostruki šampion sveta u Formuli 1, imao je očajan start sezone u Bahreinu. U bolidu Aston Martina osvojio je tek 15. mesto.

Nemac je stigao u britansku ekipu ove godine iz Ferarija. Za Gerharda Bergera, nekadašnjeg vozača, koji je bio suvlasnik ekipe Toro-Roso dok je Fetel vozio za ovaj tim, loša izdanja Fetela nisu iznenađenje.

povezane vesti

Očigledno da nije opušten. Možda želi nešto da dokaže, ali mu ne polazi za rukom. Možda bolid nije dovoljno dobar, možda njegova forma nije vrhunska. Muči se već duži vremenski period“, kaže Berger.

Austrijanac smatra da Fetel ima problem psihološke prirode.

Nikada ne reaguje dobro kada je pod pritiskom. Sećam se da je isto bilo i kada je Rikjardo svojevremeno došao u Red Bul i odmah pokušao da ga ugrozi. Nije mu prijalo“.

Berger veruje da je Fetel, iako ima samo 33 godine, blizu kraja karijere.

Kada imate toliko trka iza sebe, toliko pobeda, dođete u situaciju da više niste „gladni“. Ne rizikujete previše, kao onda kada nemate nijednu pobedu. To loše deluje na Fetela. Pravi greške, sve su češća pitanje u čemu je problem. Sve je više i više pritiskam, a on sa tim ne zna da se nosi“, rekao je Berger.