Braun: Žao mi je što nema Kine, to je važno tržište za nas

Formula 1 6. dec 202214:16 0 komentara
Zek Braun
Jason Pohuski/BMR Austin USA

Formula 1 je već potvrdila da će Velika nagrade Kine, koja je trebalo da se vozi 16. aprila 2023, biti otkazana. Razlog je politika lokalnih vlasti u borbi sa koronavirusom i ograničenja koja su uveli Kinezi.

Iz kancelarije Formule 1, već je objašnjeno da neće žuriti sa pronalaženjem zamenske trke za Šangaj, ali se veruje da su najveći favoriti Portugalija i Turska. Bilo je i glasina da će vikend ostati upražnjen i da se zamenska trka uopšte neće ni tražiti.

S tim se čak slaže i šef Meklarena, Zek Braun, koji smatra da je bolje zadržati prazno mesto u kalendaru, nego tražiti drugu trku samo da bi se popunio isti.

„Promena trke sa jednog mesta u drugo, bitna je samo ukoliko se pronađe odgovarajuća staza“, objasnio je Braun. „Ne moramo da vozimo trku, samo da bismo popunili rupu u kalendaru. Žao mi je što nećemo biti u Kini naredne godine. To je važno tržište za sve nas i nadam se da će se Kinezi uskoro izboriti sa koronavirusom i vratiti u Formulu 1 već 2024. godine.“

Formula 1 je za predstojeću sezonu najavila rekordan kalendar sa 24 trke, ali je odmah po objavljivanju istog, generalni direktor Stefano Domenikali priznao da bi neka trka mogla da bude i otkazana, što se uskoro dogodilo sa Kinom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!