„Da je u Mercedesu, Maks bi razbio Hamiltona“

Automoto 31. mar 202116:40 55 komentara
Max Verstappen
Mark Thompson/Getty Images

Prva trka novog šampionata Formule 1 u Bahreinu donela je veliko uzbuđenje, a vozač Mercedesa Luis Hamilton je u uzbudljivom finišu bio brži od Maksa Festapena iz Red Bula. Međutim, trostruki prvak F1 Nelson Pike izjavio je da misli da je Ferstapen kvalitetniji vozač i da bi imao daleko bolje rezultate da je u bolidu u kojem je aktuelni šampion Hamilton.

Formula 1:

Nekoliko krugova pre kraja Maks je pretekao Luisa u krivini četiri uz prelazak granice staze, a zatim je dobio poruku da mora Hamiltonu da vrati njegovu poziciju kako ne bi bio kažnjen.

Veoma je teško porediti Maksa i Luisa jer nisu u istom timu. Ja prednost dajem holandskom vozaču. Nije stvar u tome da Hamilton nije dobar, jednostavno trenutno ima inferiornog timskog kolegu, a prethodni, Niko Rozberg, bio je još gori“, rekao je 68-godišnji Nelson Pike.

Mislim da bi Maks razbio Hamitlona da voze u istom timu i da imaju isti bolid. Maks je agresivniji i zbog toga češće pravi greške, ali mislim da je bolji vozač sveukupno. Hamiltonu je prelako da pobeđuje kada mu je Botas timski kolega“, izjavila je legendar brazilskog i svetskog automobilizma.

Pike je prvak F1 bio 1981, 1983. i 1987. godine. Njegov istoimeni sin je prvak Formule E i takođe je u prošlosti davao izjave u kojima je podržavao Maksa Ferstapena.

Komentari (55)

Vidi sve komentare