Domenikali: U sledećoj sezoni biće više sprint trka

Formula 1 4. okt 202115:48 2 komentara
Stefano Domenikali
REUTERS/Ibraheem Al Omari

U sledećoj sezoni biće značajno veći broj sprint trka, najavio je u ponedeljak izvršni direktor Formule 1, Stefano Domenikali, čime je potvrdio da je vođstvo najpopularnijeg automobilističkog takmičenja zadovoljno ovogodišnjim eksperimentom.

„Na početku godine smo objavili da će u ovoj sezoni biti tri probna takmičenja, kako bismo bili uvereni da imamo dobar plan za budućnost. Sprint trke ostaju, a želja nam je da ih zadržimo na otprilike trećini trka, te da ih povežemo sa drugačijim načinom osvajanja bodova i sa stazama na kojima bi to moglo doneti određenu razliku“, izjavio je Domenikali za „Skaj Sport“.

Povezane vesti

U ovoj sezoni već su održane dve sprint trke, na VN Velike Britanije u Silverstonu i na VN Italije u Monci, a predviđeno je i da će isti sistem kvalifikacija za startne pozicije biti održan i za nedeljnu VN Brazila.

U kalendaru Svetskog prvenstva Formule 1 za sledeću sezonu nalaze se 23 trke, što bi prema Domenikalijevim najavama značilo da će na njih sedam, ili osam, biti održana sprint trka, koja je prvoj trojici vozača donosila dodatne bodove – tri za prvo, dva za drugo te jedan za treće mesto.

Domenikali je takođe potvrdio da će sledeća sezona započeti u martu, kao što je to uobičajeno, ali da će završiti nešto ranije u novembru, kako ne bi došlo do preklapanja sa Svetskim fudbalskim prvenstvom u Kataru.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare