Erikson: Ferari mora da kaže da je Šarl broj 1 u timu

Formula 1 18. maj 202210:22 > 10:24 2 komentara
Lekler i Sainc
REUTERS/Brian Snyder

Šarl Lekler je veliki Ferarijev adut u borbi za titulu svetskog prvaka i ekipa mora da učini sve kako bi kompletnu situaciju stavila pod kontrolu, uključujući i odnos sa drugim vozačem Karlosom Saincem. To je stav bivšeg vozača Formule 1, Markusa Eriksona, koji Šarla dobro poznaje, još iz dana kad su zajedno vozili bolide Zaubera.

Tokom predsezonskih testiranja bilo je jasno da će Ferari biti jedna od najjačih ekipa ove godine, ali je u prvim trkama postalo jasno da Red Bulov RB18 bolje „leži“ na novim pneumaticima i da ima veću brzinu na pravcima.

Povezane vesti

Ipak, razlika sa Ferarijem nije prevelika, pa je i Kristijan Horner nedavno rekao da će Red Bul i Skuderija deliti pobede, u zavisnosti na kojoj stazi se nalaze.

Erikson, međutim, očekuje snažniju akciju Ferarija u vezi sa Leklerovim statusom prvog vozača, iako je od početka sezone prošlo samo pet trka, a da Matija Binoto redovno izjavljuje kako se obojica njegovih vozača i dalje takmiče sa jednakim statusom.

Markus je mišljenja da Sainc sve više prihvata ideju da će u narednim mesecima Lekler biti neprikosnoveni broj 1 u Ferariju i da će svi morati da mu pomognu.

„Vidimo Karlosa kako pokušava da bude ispred Šarla, ali to mu ne polazi za rukom“, objašnjava Šveđanin. „Mislim da je uvek dobro za ekipu da se zna ko je vođa. Maks Ferstapen i Luis Hamilton su lideri u svojim ekipama u poslednjih nekoliko sezona. Mislim da će vrlo brzo i Ferari svu svoju podršku preneti na Leklera, jer je pred nama mnogo važnih trka“.

Šarl Lekler i Markus Erikson
ActionPlus12003761