Ferstapen želi da Horner napusti Red Bul: Tim je u opasnosti

Formula 1 3. mar 202416:53 > 04. mar 2024 15:50 19 komentara
Jos Ferstapen, Kristijan Horner
Clive Rose/Getty Images

Nekašnji vozač Formule 1 Jos Ferstapen, otac trostrukog uzastopnog šampiona i asa Red Bula Maksa Ferstapena, izjavio je da bi prvi čovek te ekipe Kristijan Horner morao da napusti austrijski tim.

Formulu 1 gledajte ekskluzivno na Sport Klubu.

Horner je u centru pažnje zbog nedoličnog ponašanja, a zato je i Red Bul istragu, tokom koje je „nepristrasno i objekvitno utvrđeno da se ništa sporno nije dogodilo“. Navodno je Horner jednoj koleginici slao poruke seksualne konotacije i to tokom dužeg vremenskog perioda.

POVEZANO:

„Postojaće tenzija dok je Kristijan deo Red Bula. Ekipa bi mogla da bude rastrgnuta dok je to slučaj, da eksplodira. Ne može nadalje ovako. Horner izigrava žrtvu, a u stvari stvara probleme“, izjavio je Jos za britanske medije.

Po pisanju holandskih medija, glavni razlog zašto Horner nije sklonjen sa pozicije šefa šampionske ekipe Formule 1 to što ima podršku vlasnika Red Bula. S druge strane, čini se da nije ista takva situacija među vlasnicima Formule 1, u Liberti mediji, kao i sponzorima tima Oraklu i Fordu.

Red Bul se potom za britanski Skaj Sports saopštio da „nema problema, da je tim ujedinjen i fokusiran na trkanje“. Horner je izjavio da apsolutno očekuje da ostane na svojoj poziciji i u narednom periodu – jer je u suprotnom ni sada ne bi obavljao.

Horner je šef Red Bula od ulaska te kompanije u Formulu 1 2005. godine, a za 20 godina taj tim je osvojio sedam titula među vozačima, zahvaljujući Sebastijanu Fetelu i Maksu Ferstapenu, kao i šest u konkurenciji konstruktora.

ESPN saznaje da Jos Ferstapen neće biti deo Red Bulove delegacije tokom narednog trkačkog vikenda u Saudijskoj Arabiji.

Naredna trka Formule 1 vozi se već od četvrtka do subote za Veliku nagradu Saudijske Arabije u Džedi. Prva dva slobodna trening moći ćete da pratite na Sport Klubu HD, a tokom ostatka trkačkog vikenda akcija se seli na SK1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare