Ferstapen i Cunoda se trkali, ali motornim čamcima u močvari

Formula 1 13. maj 202219:10 > 20:01 0 komentara
Printskrin/Jutjub

Svetski prvak u Formuli 1 Maks Ferstapen i vozač Alfataurija Juki Cunoda pre trke za Veliku nagradu Majamija su se takmičili, ali u vožnji čamcima u močvari Everglads na Floridi.

Maks Ferstapen je slavio pobedu na Velikoj nagradi Majamija, prvoj trci Formule 1 održanoj u ovom gradu. Zanimljivo je bilo i pre ove trke, s obzirom da je Ferspaten odmerio snage sa kolegom iz Alfataurija Cunodom, ali u trci čamcima. 

U močvari Everglads na Floridi trke močvarnim čamcima održavaju se još od 1949. godine. A Ferstapen i Cunoda su vozili mašine od 900 konjskih snaga i sa osam ventila, kao i točkovima obima 170 santimetara. 

Društvo dvojici vozača Formule 1 pravili su prvak u superkrosu Džet Lorens, kao i skejtborder Zion Rajt, momak koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Verstapen se u “prvom polufinalu” trkao sa Rajtom, ikao je zaostajao pretekao je rivala i našao se u finalu. Cunoda nije bio tako uspešan, ali je imao sreće, Lorens nije izveo baš najbolji manevar, njegov čamac preplavila je voda, pa je i Japanac otišao u finale. 

Cunoda je bolje startovao i u finalu protiv Ferstapena, podigao je čamac “na zadnji deo”, a potom je odoleo svim napadima holandskog vozača. Uglavnom, svi su se sjajno zabavili. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!