Fetel: Nisam zabrinut zbog nedostatka testiranja

Formula 1 14. jan 202114:38 1 komentar
Sebastijan Fetel
Getty Images/Rudy Carezzevoli

Sebastijan Fetel kaže da ga ne brine to kako će nastupiti u debitantskoj trci za svoj novi tim Aston Martin, na otvaranju sezone 28. marta u Bahreinu.

Testiranja su prilično ograničena i pre prvog starta u Bahreinu biće organizovana samo jedna trodnevna provera. U njoj će, četverostruki šampion sveta morati da deli vreme u bolidu sa suvozačem Lensom Strolom, pa će zapravo i jedan i drugi imati dan i po za provere, pod uslovom da ne bude nekih dodatnih nepredviđenih okolnosti.

Povezane vesti

Iz tog razloga, iskustvo će mnogo značiti Nemcu, koji će u svom novom automobilu provesti ne više od deset sati do starta prve trke.

Nakon svih promena postalo je jasno da ćemo imati samo jedan test pre početka sezone. To će za mene biti prva prilika da sednem u novi bolid Aston Martina. Ipak, dovoljno sam iskusan i ne brinem što ću ga za početak testirati samo jedan dan, ako je sa tehnikom sve u redu”, komentarisao je Fetel.

Nisam zabrinut svog ovakve situacije, jer iskustvo i godine u Formuli 1 vas uče da se brzo naviknete na ograničene testove. Najvažnije će biti da maksimalno iskoristimo vreme na stazi, kako bismo prikupili što više podataka, a zatim sa inženjerima da pripremimo podešavanja na najbolji mogući način za start šampionata”, zaključio je Nemac.

Komentari (1)

Vidi sve komentare