Fetel: U mojim godinama to je iskustvo, pre 10 bih paničio

Formula 1 18. mar 202113:57 4 komentara
Sebastijan Fetel
REUTERS/Hamad I Mohammed

Dok je u svom Alfa Tauriju Pijer Gasli izvezao rekordnih 237 krugova na testiranju u Bahreinu, Sebastijan Fetel je u svom Aston Martinu izvezao upola manje. Ipak, ne brine zbog toga pred početak sezone.

U Bahreinu će, na prvoj trci sezone, Sebastijan Fetel debitovati u Aston Martinu. Zbog problema koje je imao drugog dana testiranja uspeo je da izvozi samo 117 krugova pred početak sezone. Iako testiranja nisu prošla idealo, četvorostruki svetski šampion nije zabrinut.

„Nisam previše zabrinut. Možda se to u mojim godinama zove iskustvo. Pre deset godina bih verovatno malo paničio u ovakvoj situaciji“, rekao je Fetel.

„Uspeli smo malo da vozimo što je bilo veoma korisno tako da je moglo da bude i gore. Naravno, moglo je da bude i bolje, ali dobro je da nije gore. Mislim da je važno ostati miran, raditi jednu po jednu stvar i napredak će doći. Čak i oni koji nisu imali probleme i koji su izvozili veliki broj krugova ne mogu da vam kažu da znaju sve informacije o bolidu, o novim gumama, promenama koje su stigle tokom zime. Ako neko izađe iz svog bolida i nakon dan ipo testiranja zna ono što može da se zna nakon 17 trka u 20 vikenda, pa mislim da je to nemoguće“, dodao je Fetel.

„Svaki krug je važan da bite razumeli automobil, da razumem kako želi da ga vozim, da otkrijem razlike između prošlosti i budućnosti da tako kažem. Interesantno mi je i uživam u tome. Mislim da ja mogu još mnogo da napredujem, ali da možemo mnogo i da unapredimo auto“, dodao je Fetel.

Sezona u Formuli 1 počinje 26. marta, prenosi su na Sport Klubu.