Grožan na bezbednom posle strašnog incidenta u Bahreinu!

Formula 1 29. nov 202015:39 > 18:38
Roman Grožan
REUTERS/Tolga Bozoglu

Vozač Hasa Roman Grožan uspeo je da izvuče iz bolida koji se zapalio posle incidenta koji se desio posle starta trke za Veliku nagradu Bahreina.

Francuz je bio na samom začelju, naglo je skrenuo udesno posle nekoliko krivina i imao je kontakt sa Danilom Kvjatom u bolidu Alfa Taurija. Roman je udario u zaštitnu ogradu i tom prilikom se bolid prepolovio i zapalio. Brzom reakcijom osoblja na stazi „Sakir“, ali i samog Grožana izbegnuta je velika tragedija.

Odmah potom trka je prekinuta, a nekoliko minuta trajala neizvesnost oko toga da li je Grožan dobro, da bi se njegov tim brzo oglasio. Iz Hasa su poručili da u kontaktu sa njim preko radija i da je dobro.

Roman Grožan
REUTERS/Hamad I Mohammed

Nedugo zatim su u prenosu mogli da se vide kadrovi Grožana kako prebledeo sedi u medicinskim kolima, a potom uz pomoć lekarskog osoblja ode do ambulantnih kola. Francuski automobilista je odmah prebačen u bolnicu, a prve informacije koje je objavio njegov tim ukazuju da ima samo manje opekotine na šakama i člancima.

Na trci za Veliku nagradu Bahreina trijumfovao je vozač Mercedesa Luis Hamilton, ispred dvojca Red Bula Maksa Ferstapena i Aleksandera Albona.