Hamilton: Ferstapen je znao šta će se desiti

Formula 1 12. sep 202117:45 > 18:15 15 komentara
Lars Baron/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je ostavio dovoljno prostora Maksu Ferstapenu pre nego što su obojica završili van staze posle pokušaja preticanja holandskog automobiliste na Velikoj nagradi Italije.

VN Italije

Do incidenta između njih dvojice došlo je kada je Britanac izašao iz boksa ispred vozača Red Bula, koji je krenuo da ga napada u prvoj šikani. Hamilton se držao trkačke nije, da bi Ferstapen prešao preko ivičnjaka u drugoj krivini koja je usledila i udario je pravo u branioca titule i tako obojicu izbacio iz trke.

Trkao sam se jako koliko sam mogao, konačno sam pretekao Norisa i vodio sam, pa su me pozvali u boks. Zamena je bila spora, izgubio sam nekoliko sekundi, izašao sam video da je Rikardo prošao, da Maks stiže i postarao sam se da mu ostavim prostora za širinu bolida sa spoljne strane. Ušao sam u prvu krivinu, bio sam ispred, a isti slučaj je bio pred drugu krivinu. I odjednom, on je bio na meni“, rekao je Hamilton u razgovoru za „Skaj Sports“ posle trke.

To je bio njihov drugi kontakt tokom trke u Monci, pošto je do prvog došlo u prvom krugu, kada su uloge bile obrnute. Tada je Hamilton pokušao da pretekne Ferstapena, ali je aktuelni šampion tada prešao preko ivičnjaka, što je dovelo do gubitka pozicije i od Landa Norisa u Meklarenu.

Tada sam ja bio u istoj poziciji, ali sam popustio, to je trkanje. On danas nije želeo da popusti. Znao je šta će se desiti na ulasku u drugu krivinu. Znao je da će preći preko ivičnjaka, ali je ipak to uradio. Razgovaraćemo sa direkcijom trke i videćemo šta će reći, ali ja nemam šta više da kažem“, rekao je Hamilton.

Na trci za Veliku nagradu Italije trijumfovao je Danijel Rikardo u Meklarenu i tako doneo svom timu prvi trijumf posle skoro devet godina. Dvostruko slavlje za britanski tim omogućio je Noris osvajanjem drugog mesta, dok je treći stepenik pobedničkog postolja zauzeo vozač Mercedesa Valteri Botas, i to posle starta sa začelja.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Rusije u Sočiju 26. oktobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare